De beste hoortoestellen van het moment

Gepubliceerd op: 03-03-2022

Door middel van innovatieve technieken worden hoortoestellen vandaag de dag steeds beter. Een gehoorapparaat is anno 2022 veel meer dan alleen een gehoorapparaat. Er komen steeds meer nieuwe functies bij die de groei van de markt stimuleren. Het maken van de juiste keuze wordt daarom ook steeds lastiger, maar daarom hebben we in deze blog de beste hoortoestellen van het moment beschreven. Op deze manier weet jij precies welk hoortoestel bij jou past!

1. Signia Pure 312 3Nx 

De Signia Pure staat veruit op nummer 1. De geluidskwaliteit van de Signia is de beste binnen zijn prijsklasse. Het gehoorapparaat is te gebruiken voor licht, matig, ernstig of zeer ernstig gehoorverlies. Dit betekent dat die vrijwel altijd te gebruiken is. Het gehoorapparaat heeft een compact uiterlijk en is voorzien van lawaaionderdrukking. Het enige nadeel van dit gehoorapparaat is dat hij geen indicatielampje heeft waarop wordt aangegeven dat de batterij bijna leeg is. Zorg daarom dat je altijd een set gehoorapparaat batterijtjes bij de hand hebt. 

2. De Phonak Audeo Paradise 

De Phonak Audeo Paradise staat op nummer 2 vanwege zijn geweldige audiokwaliteit. Het geluid is ontzettend natuurlijk en helder. Daarnaast is de Phonak ook nog eens voorzien van een dynamische geluidsonderdrukking die ervoor zorgt dat je in allerlei situaties het overzicht houdt en jezelf verstaanbaar maakt.

3. ReSound ONE 

De ReSound ONE is de directe opvolger van de ReSound Quattro serie. De ReSound ONE is voorzien van een volledig nieuwe chipset met een krachtige geluidsprocessor. Deze heeft 50% meer verwerkingskracht en 220% meer werkgeheugen dan zijn voorganger. Daarnaast is de ReSound ONE ook voorzien van een nieuwe en innovatieve luidspreker. In de luidspreker bevindt zich ook een extra microfoon. Dit betekent dat je in de meest complexe luistersituaties toch heel eenvoudig 1-op-1 gesprekken voert. Dit model is wel een stuk duurder dan de Phonak Audeo en staat daarom op nummer 3 in ons lijstje. 

4. Oticon More 

Ook de Oticon is weer helemaal terug met een compleet nieuwe techniek genaamd ‘Deep Neural Network’. Deze techniek ondersteunt de natuurlijke werking van je brein. De hersenen van de mens spelen in elke situatie een essentiële rol, dus ook in het hoorproces. De Oticon More is het eerste hoortoestel dat de hersenen toegang geeft tot alle relevante geluiden die het nodig heeft, onder het genot van de juiste comfort. Oticon heeft het toestel voorzien van maar liefst 12 miljoen real-life geluiden en herkent alle geluiden van de wereld.