Goedkoop tanken in Nederland

Gepubliceerd op: 21-01-2022

Het is handig om te weten waar je goedkoop kan tanken in Nederland als je vaak onderweg bent met de auto. Per locatie en per tankstation kunnen de actuele brandstofprijzen best wel wat verschillen. Vraag jij jezelf wel eens af “Waar kan ik goedkoop tanken?” Lees dan verder.

Hoge brandstofprijzen in Nederland 

De olieprijs wijzigt bijna dagelijks waardoor de brandstofprijzen ook veranderen. In Nederland betaal je al snel de hoofdprijs voor brandstof vooral als je kijkt naar andere landen in Europa. Goedkoop tanken gaat hierdoor dus lastig omdat de brandstof zo duur is. Dit komt vanwege de belasting- en accijnsdruk van de overheid.

De brandstofprijzencheck 

Goedkoop tanken is erg lastig momenteel. Een handige hulptool hierbij is om op internet een brandstofprijzencheck op te zoeken. Hier kun je gemakkelijk zien waar je de goedkoopste brandstof kan vinden bij een tankstation bij jou in de buurt. Je moet hier je type brandstof en je postcode invoeren en daarna krijg je een overzicht van tankstations met de bijbehorende brandstofprijzen bij jou in de buurt.

De laagste brandstofprijzen

De prijzen van de brandstof verschillen vaak per tankstation en locatie. Als je goedkoop wil tanken moet je niet kiezen voor een tankstation langs de snelweg. Deze hanteren vaak een hogere brandstofprijs dan dat je kiest voor een tankstation waar je langskomt zodra je de snelweg hebt verlaten. De prijs verschilt ook als een tankstation bemand of onbemand is. Bij een onbemand tankstation zijn de prijzen meestal wat lager dan dat je langsgaat bij een bemand tankstation. De reden hiervoor is omdat er bij een onbemand tankstation geen personeel betaald hoeft te worden.

Voordeelacties bij tankstations 

Tenslotte is het verstandig dat als je goedkoop wil tanken, je gaat kijken naar de voordeelacties van bepaalde tankstations. Deze acties zijn vaak gekoppeld aan een bepaalde dag. Je krijgt dan extra korting op de brandstof. Vaak zijn deze kortingsdagen op een zaterdag. Op de meeste locaties krijg je dan gemiddeld gezien de meeste korting. De minste kortingen kun je op een maandag verwachten. Het is verder ook verstandig om niet in de ochtend te gaan tanken want dan tank je meestal wat duurder.